Alles over dakkapellen

Ramen Blog

Wat zijn dakkapellen?

Een extra aanbouw op uw dak wordt een dakkapel genoemd, hiermee vergroot u het aantal vierkante meters van uw bovenverdieping en het zorgt daarbij voor extra licht en ruimte. Het is mogelijk om de kapel te plaatsen op een plek waar al een raam zit. Deze dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, denk hierbij aan hout, kunststof of polyester en komen in verschillende vormen voor. De meesten hebben een schuin dakvlak in combinatie met een verticaal raamkozijn. Deze kozijnen kunnen voorzien zijn van beweegbare delen. Dankzij het raamkozijn kunnen licht en lucht uw woning binnentreden. U hoeft niet bang te zijn voor het gat dat tijdelijk ontstaat. Indien men meerdere dagen met uw dakkapel bezig is, zullen zij het gat dichten met plastic. Voordat u een dakkapel plaatst, moet u weten waar u de dakkapel wilt hebben. De locatie is zeer belangrijk. Dit is niet alleen belangrijk voor het verkrijgen van de juiste ruimte, het is ook belangrijk voor een goede lichtinval.

Wat zijn de voordelen

Een dakkapel op zolder: de duistere ruimte verandert hierdoor in een lichte ruimte. Deze ruimte is opeens geschikt als slaapkamer, gameroom of kantoorruimte. Daarnaast zorgt het niet alleen voor extra vierkante meters en ruimte, de waarde van uw huis wordt ook verhoogd. U verbetert tevens de concurrentiepositie van uw huis in vergelijking met omliggende woningen. Een aanvullend voordeel is dat licht en lucht uw huis kunnen binnentreden, hierdoor bespaart u op extra lampen en wordt de luchttoevoer verbeterd.

Welke soorten zijn er

Bij veel bedrijven krijgt u de keuze uit prefab-modellen en traditionele modellen. De prefab-modellen worden van tevoren gemaakt, bijvoorbeeld in de fabriek. Achteraf worden deze modellen gemonteerd op uw huis. Traditionele modellen daarentegen worden ter plekke afgemeten, gemaakt en gemonteerd. U kunt kiezen voor traditionele modellen, wanneer u graag een kapel op maat gemaakt wilt hebben. Op maat gemaakte dakkapellen zien we veel bij woningen waarbij de oude dakkapel vervangen moet worden of bij monumentale panden. Ook is het mogelijk te kiezen uit verschillende daken bovenop de kapellen. U kunt niet alleen kiezen uit platte daken, het is bijvoorbeeld ook mogelijk om te kiezen uit zadel- of schilddaken. U kunt er tevens voor kiezen om de bedekking van de kapel te doen conform uw dak, maar u kunt ook voor een andere bedekking kiezen. Uiteraard kan het soort kapel afgestemd worden op de wensen van de klant. Extra tip: wilt u uw dakkapel vergunningsvrij laten plaatsen? Kies dan voor de platte variant.

Benieuwd naar een (online) speciaalzaak dat onder meer kunststoffen dakkapellen aanbiedt? Kijk dan eens op de site van Polystyle.

Delen

20 maart 2017

Bouwfouten voorkomen met Jan

Dag lezers, mijn naam is Jan Klever, ik ben 69 jaar oud, met pensioen en naar volle tevredenheid woonachtig in Purmerend, Noord-Holland. Tot voor kort was ik beroepsmatig actief in de bouw – en daar heb ik nogal wat meegemaakt. Hoewel veel projecten veilig verliepen, stuitte ik af en toe op situaties die, met een beetje pech, heel anders hadden kunnen aflopen. Kleine fouten hebben mogelijk catastrofale gevolgen. Daarom ben ik deze blog begonnen. Ik geef hier voorbeelden van situaties in de bouw die verkeerd zijn afgelopen óf verkeerd kunnen aflopen. Zo hoop ik mijn steentje bij te dragen aan een steeds veiliger wordende werkomgeving. De tips zijn handig voor beginners, maar ook voor professionele werkers. Doe er je voordeel mee!