PVC laminate vloer

Stukadoors Blog

De vele voordelen van een PVC vloer
PVC vloeren zijn bij zowel particulieren als bij bedrijven in opkomst door de lage prijs, hoge duurzaamheid en de flexibiliteit die een kunststofvloer met zich brengt. Zo kan elk denkbare print in dit vloertype worden verwerkt. Veelal wordt hierbij gekozen voor een houten of stenen print, maar een bedrijf kan er ook bijvoorbeeld voor kiezen om het eigen logo in de vloerbedekking te verwerken. Op deze manier heeft u voor een klein bedrag een volledig gepersonaliseerde vloerbedekking voor in uw kantoor of voor op de werkvloer. 

PVC vloer heeft hoge levensduur - Een kunststofvloer is ook erg duurzaam. De meeste fabrikanten bieden garanties aan van tot wel twintig jaar. Een kunststofvloer die goed wordt onderhouden kan zelfs meer dan vijfentwintig jaar meegaan. Het enige onderhoud dat hiervoor is vereist, is dat zo nu en dan de vloer wordt schoongemaakt met een bezem of mop. De grote levensduur van een PVC vloer is voor particulieren aantrekkelijk, maar ook voor bedrijven. Met een duurzame vloer hoeft immers het kantoor of de werkplaats waar de kunststofvloer ligt niet na een paar jaar weer verbouwd te worden om een nieuwe vloer aan te leggen. Zo worden de werkzaamheden in uw bedrijf niet verstoord.

De installatie van een kunststofvloer neemt bovendien slechts weinig tijd in. Voor de duurzaamheid van uw vloer is het wel belangrijk dat de kunststofvloer op juiste wijze wordt aangelegd en dat de ondervloer helemaal droog is. Hier kan een professional u bij helpen.
Voor een hoge levensduur van de vloer is het voorts van belang dat u een kunststofvloer van goede kwaliteit koopt. Veelal geldt dat bij de goedkoopste kunststofvloeren wordt ingeleverd op de kwaliteit en dus de levensduur. Op de langere termijn is een kunststofvloer met lage aanschafkosten dus niet altijd de goedkoopste optie, aangezien deze vloer vaker moet worden vernieuwd.

Een kunststofvloer is zacht, warm en blijft droog en schoon - Bovendien heeft een kunststofvloer een zachte en relatief flexibele bovenlaag waardoor men hier langere tijd op kan staan zonder dat dit fysieke problemen zoals pijnlijke voeten veroorzaakt. De zachtheid maakt dit vloertype extra geschikt voor arbeidsplaatsen in een bedrijf waar werknemers lange tijd staand verblijven. Bij sommige van vinyl gemaakte vloeren kan zelfs een extra zachte laag bovenaan de vloer worden aangebracht, zodat lopen over en staan op deze vloer nóg aangenamer is.

De bovenlaag van de kunststofvloer is voorts, in tegenstelling tot een houten of stenen vloer ook in de winter warm. Daarnaast is een kunststofvloer vrijwel geheel waterdicht, wat dit type vloer ook geschikt maakt voor bijvoorbeeld keukens of andere werkplekken waar geregeld enig water op de vloer belandt. De vloer stoot bovendien vuil af, zodat u de kunststofvloer in uw woning, kantoor of bedrijfsruimte eenvoudig schoon houdt.

Benieuwd naar een speciaalzaak dat pvc (laminaat) vloeren aanbiedt? Kijk dan eens bij de Parket en Laminaatwinkel

Delen

22 februari 2017

Bouwfouten voorkomen met Jan

Dag lezers, mijn naam is Jan Klever, ik ben 69 jaar oud, met pensioen en naar volle tevredenheid woonachtig in Purmerend, Noord-Holland. Tot voor kort was ik beroepsmatig actief in de bouw – en daar heb ik nogal wat meegemaakt. Hoewel veel projecten veilig verliepen, stuitte ik af en toe op situaties die, met een beetje pech, heel anders hadden kunnen aflopen. Kleine fouten hebben mogelijk catastrofale gevolgen. Daarom ben ik deze blog begonnen. Ik geef hier voorbeelden van situaties in de bouw die verkeerd zijn afgelopen óf verkeerd kunnen aflopen. Zo hoop ik mijn steentje bij te dragen aan een steeds veiliger wordende werkomgeving. De tips zijn handig voor beginners, maar ook voor professionele werkers. Doe er je voordeel mee!