Bronboring: Voordelig en efficiënt

Bouw & aannemers Blog

Bronboring: Voordelig en efficiënt
Bronboren naar grondwater wordt in veel verschillende sectoren toegepast, zowel particulier als zakelijk. En dat is niet voor niets. Er zijn namelijk vele, goede redenen om een boring aan te vragen en gebruik te maken van het eigen grondwater. Immers waarom zou u blijven betalen voor leidingwater, als er verder  voor u geen kosten zijn bij het verbuik van grondwater? Vooral wanneer u een agrarisch of industrieel bedrijf bestiert en uw waterverbruik dusdanig hoog is, verdient u de investeringskosten in rap tempo weer terug. Lees hieronder verder om meer te ontdekken over bronboringen en of het een oplossing voor uw situatie kan zijn. 

Waarom een bronboring aanvragen?
Zoals gezegd is het gebruik van grondwater gratis en daarmee een interessante mogelijkheid voor zowel particulieren als bedrijven. Stel dat u bijvoorbeeld een mooie vijver of een slim beregeningssysteem aan wilt leggen, dan kan een eigen waterbron erg handig en zeker duurzaam zijn. Het is ook in te zetten om water voor veeteelt of landbouw direct voorhanden te hebben of om water op te pompen voor campings, golfbanen en autowasstraten. Bedrijven zetten vaak ook een eigen watervoorziening in voor de brandveiligheid. Door deze zogeheten brandput beschikt het bedrijf in het geval van nood altijd over voldoende bluswater. De toepassingen zijn bijna eindeloos. En ook al verbruikt u meer water dan verwacht, blijft u besparen in de kosten vergeleken met leidingwaterverbruik. Maar hoe werkt zo'n bronboring eigenlijk precies? 

Hoe werkt het eigenlijk?
Er zijn verschillende manieren waarop water kan worden aangeboord. Het hangt hierbij uiteraard van uw wensen en doeleinden af welke methode het meest voor u geschikt is. Zo kunt u bijvoorbeeld een tuinbron aan laten boren. Deze is klein en geschikt voor particulieren die een kleine bron aan huis willen hebben of een mini-waterleidingbedrijf beheren. Een andere methode gebeurt door middel van hydraulische boorstelling. Er wordt in dit geval dieper geboord en zo krijgt u toegang tot meer water. De pomp is echter nog steeds van kleine grootte en daarom alsnog geschikt voor particulieren en kleine bedrijven. Voor grotere bedrijven kan er tot wel 600 meter diep worden geboord om een grote watercapaciteit aan te leggen. Deze methode is vooral geschikt voor bijvoorbeeld de veeteelt, industrie en grotere afnemers.

Is het iets voor u? 
Wanneer u op zoek bent naar een eigen watervoorziening voor thuis of voor uw bedrijf, dan kan een bronboring de juiste uitkomst bieden. Het is in veel gevallen voordeliger dan gebruik te blijven maken van leidingwater en het is bovenal een efficiënte oplossing voor veel water gerelateerde vragen. Vraag meer informatie aan en bedenk of het voor uw specifieke situatie voordeliger is om grondwater aan te boren.

Delen

25 oktober 2016

Bouwfouten voorkomen met Jan

Dag lezers, mijn naam is Jan Klever, ik ben 69 jaar oud, met pensioen en naar volle tevredenheid woonachtig in Purmerend, Noord-Holland. Tot voor kort was ik beroepsmatig actief in de bouw – en daar heb ik nogal wat meegemaakt. Hoewel veel projecten veilig verliepen, stuitte ik af en toe op situaties die, met een beetje pech, heel anders hadden kunnen aflopen. Kleine fouten hebben mogelijk catastrofale gevolgen. Daarom ben ik deze blog begonnen. Ik geef hier voorbeelden van situaties in de bouw die verkeerd zijn afgelopen óf verkeerd kunnen aflopen. Zo hoop ik mijn steentje bij te dragen aan een steeds veiliger wordende werkomgeving. De tips zijn handig voor beginners, maar ook voor professionele werkers. Doe er je voordeel mee!